SVK:n ohjeistus kalastusharrastustoimintaan

SVK:n ohjeistus kalastusharrastustoimintaan

17.3.2020

Vapaa-ajankalastajapiireille ja kalastusseuroille 17.3.2020
Ohjeistus koskien kalastusharrastustoimintaa

Johtuen pandemiaksi levinneestä koronaviruksesta Suomen hallitus on jo aiemmin linjannut ja AVI:t myöhemmin määränneet, että kaikki yli 500 hengen yleisötilaisuudet perutaan toukokuun loppuun saakka. Lisäksi hallitus on eilen 16.3. linjannut yli kymmenen hengen tilaisuudet ja kokoontumiset kielletyiksi 13.4.2020 saakka.
Vaikka Suomen hallituksen asettamat kiellot eivät kaikilta osin suoranaisesti kosketa vapaa-ajankalastajapiirien ja kalastusseurojen toimintaa, eikä lainsäädäntö anna tilanteeseen suoraa vastausta, ihmisten terveys ja siihen liittyvät uhat on oltava etusijalla. Kanssaeläjiemme terveydestä ja omasta terveydestämme huolehtiminen ajaa ohi sääntöjen, ja näin ollen turhien kokoontumisten, kilpailujen, tapahtumien, kerhojen ja kokousten – myös sääntömääräisten sellaisten – järjestämistä on syytä lykätä.
Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestön hallitus päätti 13.3. kokouksessaan peruuttaa kaiken SVK:n SM-tason kilpailutoiminnan huhtikuun loppuun saakka sekä suositella myös piireille ja seuroille pilkkikilpailujen peruuttamista tältä keväältä.

Kerhoillat ja muu fyysistä läsnäoloa vaativa toiminta tauolle

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestön johtoryhmä suosittelee vapaa-ajankalastajapiireille ja kalastusseuroille kaiken fyysistä läsnäoloa, kuten nuorten kalakerhot, perhonsidontaillat, vaativan harrastustoiminnan peruuttamista toistaiseksi. Jos toiminta on mahdollista toteuttaa etäyhteyksin, sitä suositellaan jatkettavaksi.
Kokousten siirtäminen

Urheilujärjestöjen tapaan Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestön johtoryhmä suosittelee piirien ja seurojen sekä sääntömääräisten tälle keväälle ajoittuvien kokouksien että muiden kokouksien pitämistä etänä tai siirtämistä pidettäväksi myöhempänä ajankohtana, mahdollisesti piirien ja seurojen sääntöjen vastaisesti. Piirien ja seurojen hallitusten tulee tiedottaa asiasta jäsenilleen.

Kalastamaan omatoimisesti

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestön johtoryhmä kannustaa kaikkia omatoimisesti perheen ja ystävien kanssa hienon ja monipuolisen kalastusharrastuksen pariin.

Ohjeita koronaviruksen torjumiseksi

Vältetään kättelyitä, poskisuudelmia ja halauksia tervehdittäessä.

Ei osallistuta tai järjestetä yli 10 henkilön tilaisuuksia, ellei niihin ole mahdollisuutta osallistua etäyhteyksin.

Vältetään mahdollisuuksien mukaan lähikontakteja.

Huolehditaan hyvästä (käsi)hygieniasta, kuten:
– Pese käsiä vedellä ja saippualla ainakin 20 sekunnin ajan.
– Käytä kertakäyttöpyyhkeitä käsien kuivaamiseen yleisissä saniteettitiloissa. Älä käytä yhteispyyhkeitä.
– Jos käsien peseminen ei ole mahdollista, käytä alkoholipitoista käsihuuhdetta.
– Pese kädet aina kotiin tullessasi, ennen ruokailua ja yskimisen, niistämisen sekä WC:ssä käynnin jälkeen.
– Älä koskettele käsilläsi silmiä, nenää tai suuta.
– Yski tai aivasta kertakäyttöiseen nenäliinaan, heitä se roskiin ja pese kädet.
– Yski tai aivasta hihaan, jos sinulla ei ole nenäliinaa. Vältä läheistä kosketusta henkilöön, jolla on hengitystieinfektio (flunssa).

Jos kohdallasi koronavirusoireiden pääkriteerit täyttyvät ja epäilet itselläsi tartuntaa, ota yhteyttä oman alueesi terveyskeskuksen terveysneuvontaan puhelimitse.
https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19?sc_src=email_4198766&sc_lid=304335829&sc_uid=XUtoQXvJRi&sc_llid=34168&sc_customer=1943661&utm_source=marketing_automation&utm_medium=email&utm_campaign=Korona_pv_tietoa_asiakkaille_03_2020_C

Lisätietoja:
toiminnanjohtaja Olli Saari, p. 050 339 4660, olli.saari@vapaa-ajankalastaja.fi
tiedottaja Jaana Vetikko, p. 050 525 7806, jaana.vetikko@vapaa-ajankalastaja.fi

Vipuvoimaa EU:lta Euroopan Unioni