SVK Seurakirje 1/2019

SVK Seurakirje 1/2019

5.2.2019

1. SVK:n kevätkokous 4.5.2. SVK:n jäsenedut löydät kotisivuilta3. Vapaa-ajan Kalastaja -lehden lukijamatkat4. Vuoden lähikalastuspaikka on haussa5. Vuoden Vapaa-ajankalastaja6. Kilpailutoimintaa talvella ja keväällä7. SM-kilpailujen hakeminen8. Fisuun -nettisivut, kalastuskerhot ja tapahtumat julkisiksi9. PilkkiVapapäivää vietetään hiihtolomaviikoilla10. Valtakunnalliset leirit11. Nuorten onki- ja perhepäivät, piristysruiske seurallenne!12. Vapaa-ajan Kalastaja 2019 aikataulu13. Seurakirje vain sähköpostilla, ilmoittakaa seuran yhteyshenkilön sähköpostiosoite14. Valistusmateriaalia seurojen käyttöön

1. SVK:n kevätkokous 4.5.Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestön kevätkokous pidetään lauantaina 4.5. Hotelli Arthurissa Helsingissä.

Asia, jonka seura tai vapaa-ajankalastajapiiri haluaa kevätkokouksen käsiteltäväksi ja päätettäväksi, tulee esittää SVK:n hallitukselle 30 päivää ennen kevätkokouksen pitämistä. Mikäli seuranne haluaa jonkin asian kevätkokouksen käsittelyyn, se on syytä hyvissä ajoin esittää omalle vapaa-ajankalastajapiirille, joka päättää sen esittämisestä kevätkokouksen käsiteltäväksi.

2. SVK:n jäsenedut löydät kotisivuiltaSVK:lla on runsaasti jäsenetuja, joita henkilöjäsenet voivat hyödyntää jäsenkortin avulla. Jäsenedut löytyvät kotisivuilta www.vapaa-ajankalastaja.fi => Järjestö => Jäsenedut, ja lisäksi matkailun jäsenedut => Matkailu => Matkailun jäsenetuja.

3. Vapaa-ajan Kalastaja -lehden lukijamatkatVapaa-ajan Kalastajan lukijamatka Ruotsin tunturivesilleTalven matkalla 8.-12. huhtikuuta pilkitään rautuja ja muita lohikaloja Ruotsin Lapissa yli kaksi kilometriä korkean Akkatunturin maisemissa, Stora Sjöfalletin ja Sarekin kansallispuistojen kupeessa. Akkajärvi on kymmeniä kilometrejä pitkä tunturijärvi, jonka lähistöllä on runsaasti muitakin hyviä pilkkijärviä. Majoituspaikkana on Akkajärven rannalla sijaitseva majatalo Camp Ritsem. Lukijamatkan hinta on SVK:n jäseniltä 229 euroa/hlö/4 vrk/2hh (ei jäsenet 249 euroa/hlö/2 hh). Hintaan sisältyy majoitus kahden hengen huoneessa, saunavuorot miehille ja naisille, vinkit kalastukseen ennen matkaa ja paikan päällä. Lukijamatkalle ilmoittaudutaan huonekunnittain 2-4 hlöä/huone. Hinnat halpenevat yhdessä huoneessa majoittujien määrän kasvaessa: 162 euroa (182 €)/hlö/4 vrk/3 hh ja 129 euroa (149,00 €)/hlö/4 vrk/4 hh. Ilmoittautumisen yhteydessä laskutetaan puolet matkan hinnasta varausmaksuna. Ilmoittautumiset viimeistään 5.3. mennessä Jaana Piskonen puh. 050 597 4933 tai jaana.piskonen@vapaa-ajankalastaja.fi. Matkalle mahtuu 14-28 ensimmäiseksi ilmoittautunutta riippuen huonevarauksien henkilömääristä.

Lisätiedot: www.vapaa-ajankalastaja.fi => Matkailu => Lukijamatkat 2019. Petter Nissén puh. 0500 440 923 tai petter.nissen@vapaa-ajankalastaja.fi.

Vapaa-ajan Kalastaja -lehden lukijamatka Tornionjoelle Kesän matkalla 1.-5. heinäkuuta kalastetaan lohta Tornionjoella kuuluisalla Lappean alueella Kolarissa parhaimpaan pyyntiaikaan. Matkan tukikohta on Lappean Lohi, josta on varattu majoitus majatalon huoneista sekä jokiveneet moottoreineen. Paikalliset kalastusluvat voi hankkia paikan päältä. Matka on omatoiminen ja kokemus soutu-uistelusta on hyväksi. Lappean Lohi tarjoaa tarvitseville myös opastusta ja lohensoutukoulutusta. Paikalla on mahdollista kalastaa myös rannasta heittäen. Lukijamatkan hinta on SVK:n jäseniltä 369 euroa/hlö/4 vrk (ei jäsenet 389 euroa). Hintaan sisältyy majoitus 2-4 hengen huoneessa, liinavaatteet, jokivene ja perämoottori (2 hlöä/vene) sauna joka päivä yleisellä vuorolla, vinkit kalastukseen ennen matkaa ja paikan päällä. Majoitusrakennuksessamme on hyvät yhteiset keittiötilat. WC:t ja suihkutilat ovat yhteiset. Vastaanotossa palvelee kahvila/ravintola. Hintaan ei sisälly ruokailuja, kalastuslupia (noin 60 €/ hlö), kuljetuksia, henkilökohtaista kalastusopasta ja matkoja kohteeseen. Parillinen määrä lähtijöitä per kalaporukka eli 2 hlöä/vene. Lisätiedot: Petter Nissén puh. 0500 440 923 tai petter.nissen@vapaa-ajankalastaja.fi. Ilmoittautumiset viimeistään 15.4. mennessä Jaana Piskonen puh. 050 597 4933 tai jaana.piskonen@vapaa-ajankalastaja.fi. Matkalle mahtuu 20 ensimmäiseksi ilmoittautunutta. Lue lisää kohteesta ja palveluista www.kylmamaa.fi. https://kylmamaa.fi/

4. Vuoden lähikalastuspaikka on haussaSuomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö etsii jälleen vuoden lähikalastuspaikkaa. Valinnassa otetaan huomioon mm. kalastuspaikan sijainti (kaupunki-/taajama-alueella), kalan saamisen todennäköisyys, saavutettavuus myös julkisilla kulkuvälineillä, lasten ja liikuntaesteisten kalastusmahdollisuus sekä lupien ja tiedon saatavuus.

Ehdotuksia vuoden lähikalastuspaikaksi voivat tehdä vapaa-ajankalastajapiirit ja niiden jäsenseurat. Perustellut ehdotukset tulee lähettää 14.2. mennessä sähköpostilla osoitteeseen juha.ojaharju@vapaa-ajankalastaja.fi tai kirjeitse Juha Ojaharju, Keskustie 52, 63100 Kuortane. Ehdotukseen on suotavaa liittää tietoa paikasta ja mahdollisuuksien mukaan myös valokuvia.

5. Vuoden Vapaa-ajankalastajaMuistutamme, että Vuoden Vapaa-ajankalastajan valinta on ovella. Jokaisen vapaa-ajankalastajapiirin toivotaan esittävän mahdollisimman pian yhden ansiokkaan henkilön perusteluineen. Kilpailutoimikunta tekee päätöksensä helmikuun aikana. Kilpailutoimikunnan valintaan vaikuttavat seuraavat kriteerit: aktiivinen osallistuminen järjestön eri SM-kisoihin, aktiivinen osallistuminen seuratoimintaan sekä medianäkyvyys (esim. jonkun lajin uusi SE). Titteli myönnetään kerran vuodessa yhdelle SVK:n jäsenelle.

Vuoden Vapaa-ajankalastaja saa palkinnokseen kiertopokaalin sekä pienemmän palkinnon, joka jää voittajalle muistoksi.

Ehdotukset kalatalousasiantuntija Marcus Wikströmille, p. 045 110 2126 tai marcus.wikstrom@vapaa-ajankalastaja.fi, mahdollisimman nopeasti!

6. Kilpailutoimintaa talvella ja keväälläSM-mormuskointikisasta, SM-lohipilkistä, SM-rautupilkistä, SM-kiiskipilkistä, SM-särkipilkistä sekä pilkinnän ja mormuskoinnin maajoukkuekarsinnoista tietoa oheisessa kilpailuliitteessä.

7. SM-kilpailujen hakeminenSVK:n kilpailutoimikunta jaostoineen muistuttaa piirejä ja seuroja SM-kisojen hakuprosessista ja suorastaan yllyttää olemaan asian suhteen aktiivinen! Lyhyt sähköposti, johon laitetaan kisa, aika, paikka sekä yhteystiedot riittää. Viestit voi laittaa joko SVK:n kilpailuvastaavalle (marcus.wikstrom@vapaa-ajankalastaja.fi) tai sitten jollekin kyseisen jaoston jäsenelle. Jaostot yhteystietoineen löytyvät osoitteesta www.vapaa-ajankalastaja.fi -> Kilpailut. Jaostot käsittelevät anomuksia tästedes sitä mukaa kuin niitä tulee. Kisoja myönnettäessä käytetään yhtenä pääkriteerinä sitä, onko kisaa hakeneella piirillä viime aikoina ollut haettavaa kisaa järjestettävänä, eli myönnöissä pyritään tasapuolisuuteen ja vuoroperiaatteeseen. Jaostot myöntävät sitoville hakemuksille mielellään kisoja 2-3 vuodeksi eteenpäin, joten piirien kannattaa pohtia kisatoimintaansa ja harkita hakemuksia myös pidemmällä aikavälillä. Tämä koskee myös maajoukkuekarsintakisoja! Muistutamme, että kilpailujaostot myöntävät SM-kisojen järjestelyjä niin vapaa-ajankalastajapiireille kuin seuroillekin. On kuitenkin suotavaa, että seurat ilmoittavat omalle piirille hakuaikeistaan ennen järjestelyanomuksen lähettämistä. Suurimpien SM-kisojen osalta hakemusten on tultava piirien kautta. Näin tieto kilpailusta leviää tehokkaammin ko. piirin alueella, ja päällekkäisiltä suunnitelmilta vältytään. Tällaisia kisoja ovat ainakin: SM-pilkki, SM-onki, SM-laituripilkki, SM-lohipilkki ja SM-särkipilkki.

8. Fisuun-nettisivut, kalastuskerhot ja tapahtumat julkisiksiIlmoittakaa omat nuorisotapahtumanne tai kalakerhonne Fisuun -sivuille tapahtumalomakkeen kautta, jotta alueenne nuoret ja perheet löytävät mukaan tapahtumiinne.

9. PilkkiVapapäivää vietetään hiihtolomaviikoillaKesän riemukkain kalastustapahtuma Vapapäivä saa jatkoa talvisella PilkkiVapapäivä-tempauksella.

SVK yhteistyössä Metsähallituksen kanssa järjestää hiihtolomaviikoilla neljä kalastustapahtumaa kaikille alle 18-vuotiaille. Tapahtumissa kalastus on nuorille ilmaista ja aikuiset voivat ostaa itselleen kalastusluvan normaalin käytännön mukaisesti. Paikalla on vapaa-ajankalastajien kalakummeja opastamassa nuoria pilkinnän saloihin. Kalastaa voi omilla välineillä, mutta järjestäjällä on myös lainavapoja rajoitetusti. Järjestäjä tarjoaa nuorille mehut ja kuumat makkarat.

PilkkiVapapäivän kohteet ovat:Lammi (Evo), Niemisjärvet sunnuntaina 24.2. kello 9-15.Yhteyshenkilö: Janne Rautanen, janne.rautanen(at)vapaa-ajankalastaja.fi, 0400 946968.

Mikkelin Valkea, keskiviikkona 27.2. kello 9-15.Yhteyshenkilö: Janne Tarkiainen, janne.tarkiainen(at)vapaa-ajankalastaja.fi, 044 547 9116

Sievi, Maasydänjärvi sunnuntaina 3.3. kello 9-15.Yhteyshenkilö: Juha Ojaharju, juha.ojaharju(at)vapaa-ajankalastaja.fi, 045 113 3050

Kuhmo, Syväjärvi tiistaina 5.3. kello 9- 15.Yhteyshenkilö: Petter Nissen, petter.nissen(at)vapaa-ajankalastaja.fi, 0500 440 923

Katso myöhemmin talvella lisätietoja tapahtumasta www.fisuun.fi ja Facebook  vapapäivä.

10. Valtakunnalliset leiritNuorille ja perheille suunnattuja valtakunnallisia leirejä järjestetään ainakin kolme. Leireille voivat osallistua nuoret sekä perheet koko maan alueelta. Osanottomaksut ovat erittäin edullisia ja leiripassit sisältävät leireillä täyden ylläpidon ruokailun ja ohjelman kera.

Mainostattehan leirejä jäsenille tai kerätkää kalaseurastanne mukava porukka mukaan viihtymään.

Nuorten leirit ovat pääsääntöisesti tarkoitettu 10-17-vuotiaille. Perheleirit aikuiselle yhdessä nuoren kanssa tai perheille. Myös nuorten leireille voi osallistua aikuinen yhdessä lapsen kanssa. Tarkempia lisätietoja leireistä löytyy www.fisuun.fi => tapahtumat => leirit.

Fisuun-sivuston tapahtumakartalta löytyy myös muita nuorten leirejä sekä tapahtumia, joihin voi osallistua.

HAKU: Oletteko kiinnostuneet järjestämään Fisuun-leirin nuorille kesän 2019 aikana. Ottakaa yhteyttä janne.tarkiainen@vapaa-ajankalastaja.fi tai puh. 044 547 9116.

Leirille myönnetään taloudellista- ja työntekijätukea.

Leirit 2019Valtakunnallista suurpilkkileiri, Upilan leirikeskus Hollola 1.-3.3. Leiri täynnä.Valtakunnallinen perheleiri 15.-18.7. Rautavaaran Metsäkartano. Järjestäjänä Pohjois-Savon vapaa-ajankalastajat.Lisätiedot ja ilmoittautumisohjeet leireistä löytyvät Fisuun.fi-tapahtumahaun kautta!

11. Nuorten onki- ja perhepäivät, piristysruiske seurallenne!Paikalliset kalastustapahtumat ovat seuranne sekä kalastusharrastuksen parasta markkinointia!

Keskusjärjestön nuoriso- ja perhetoimikunta kutsuu kaikki seurat mukaan talkoisiin ja jakaa jälleen ilmaisia mitalisarjoja kalaseuroille nuorten onki- ja perhepäiviin.

Järjestäkää leppoisa tapahtuma, jolla saatte kerättyä yhteen kalastuksesta kiinnostuneet nuoret sekä perheet. Onkipäivän voi järjestää myös muiden kalastusmuotojen kuin onginnan ympärille. Tapahtuman yhteydessä kannattaa markkinoida seuranne tapahtumia ja jäsenyyttä! Käyttäkää tapahtumissa apuna myös alueellenne palkattuja kalastusohjaajia.

Näkyvyys on tärkeää! Pyytäkää tapahtumiin paikallismedian edustajia sekä mainostakaa tilaisuutta oman paikkakuntanne Facebook-ryhmässä. Ilmoitattehan tapahtumanne www.fisuun.fi-sivuille tapahtumalomakkeella (kalastustapahtuman ilmoittaminen – onki- ja perhepäivä), jotta tapahtumanne saadaan näkyviin tapahtumakartalle. Laittakaa kohtaan ”tarvikepyyntö SVK:lle” maininta tarvitsemienne mitalisarjojen määrästä (max. 4 sarjaa/tapahtuma).

Lisätietoja onki- ja perhepäivistä voi kysyä Jannelta p. 0400 946 968 tai janne.rautanen@vapaa-ajankalastaja.fi.

HUOM! Monin paikoin tapahtumiin on saatavilla avustusta Ely-keskuksen myöntämistä varoista. Kysykää tuesta lisää omasta vapaa-ajankalastajapiiristänne.

12. Vapaa-ajan Kalastaja 2019 aikataulu ja järjestöilmoituksetIlmestymisajat sekä toimituksellisen aineiston ja seurailmoitusten toimitusaikataulut 2019:

1, aineistopäivä 4.12.18, ilmestymispäivä 25.1.2, aineistopäivä 29.1., ilmestymispäivä 29.3.3, aineistopäivä 9.4., ilmestymispäivä 31.5.4, aineistopäivä 18.6., ilmestymispäivä 16.8.5, aineistopäivä 20.8., ilmestymispäivä 11.10.6, aineistopäivä 15.10., ilmestymispäivä 5.12.

Muistattehan, että seurat ja piirit voivat ilmoittaa kilpailuistaan, kokouksistaan ja muista tapahtumistaan lehtemme järjestötoimintaa-palstalla. Yksipalstainen enintään 40 mm:n ilmoitus maksaa vain 10 euroa + alv. Tätä suuremmista ilmoituksista veloitamme vain 0,50 e/ylimenevä palstamm. Ilmoitukset voi toimittaa päätoimittajalle aineistopäivään mennessä sähköpostitse jaana.vetikko(at)vapaa-ajankalastaja.fi tai postitse: Vanha talvitie 2-6- A 11, 00580 Helsinki. Mukaan tieto, mihin numeroon ilmoitus on tarkoitettu sekä se, jos ilmoitukseen halutaan mukaan seuran logo. Logot voi toimittaa jpg- tai pdf-muodossa nelivärisinä tai mustavalkoisina.

13. Seurakirje vain sähköpostilla, ilmoittakaa seuran yhteyshenkilön sähköpostiosoiteMuistattehan ilmoittaa sähköpostiosoitteen (tai –osoitteet) seurakirjeen toimitusta varten Jaana Vetikolle, jaana.vetikko(at)vapaa-ajankalastaja.fi. Ilmoituksessa tulee olla seuran nimi, henkilön nimi, sähköpostiosoite sekä piiri. Samalla jakelulla lähetetään seurojen käyttöön ja tiedoksi mm. SM-kilpailujen kutsuja ja mediatiedotteita.

14. Valistusmateriaalia seurojen käyttöönSeurat voivat tilata tilaisuuksiaan varten SVK:n tuottamaa valistusmateriaalia, jota on monipuolinen valikoima. Tilauksista peritään postituskulut. Valistusmateriaaliin voi tutustua SVK:n kotisivuilla www.vapaa-ajankalastaja.fi => kauppa => ilmaiset julkaisut.

Kalaisaa talvea ja kireitä siimoja!Terveisin Jaana Vetikko, Markku Marttinen, Olli Saari, Petter Nissén, Janne Rautanen, Marcus Wikström, Janne Tarkiainen, Juha Ojaharju, Janne Antila, Jaana Piskonen, Ismo Malin ja Tarja Lehtimäki

Vipuvoimaa EU:lta Euroopan Unioni